top of page

V​oetverzorging bij diabetici


Is van groot belang. de beste manier om voetproblemen te voorkomen , is ervoor te zorgen dat de suikerspiegel in uw bloed goed onder controle is. Een hoog glucosegehalte kan na verloop van tijd uw zenuwen beschadigen ( neuropathie ), waardoor gevoelsstoornissen kunnen optreden. Daarnaast kan het ook leiden tot vernauwing en verharding van uw bloedvaten ( artherosclerose ), wat een slechte doorbloeding veroorzaakt. wondjes aan uw voeten kunnen daardoor uitgroeien tot ernstige ontstekingen.


Voetverzorging bij reuma


Bij reumatische aandoeningen wordt heel voorzichtig te werk gegaan. Een handdruk kan bij deze cliënten immers al pijn doen. Die pijn is ook vaak in de voeten aanwezig. Een goede voetverzorging bij reuma is dan ook heel belangrijk, Een reuma patiënt is extra gevoelig voor gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standveranderingen van voeten en/of tenen. Dit kan zorgen voor voetproblemen. door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op.


Een professionele voetverzorging bestaat uit:


* Een anamnese, een vraaggesprek, zoals bijv. ziekten, medicijngebruik, allergieën etc.,

* Een behandelplan wordt opgesteld

* Desinfecteren van de voet

* Eventueel verdikte nagels worden dunner gemaakt

* Nagels knippen

* Nagels polijsten / vijlen

* Nagelomgeving schoonmaken

* Eventueel ingroeiende nagels worden behandeld

* Aanwezig eelt wordt verwijderd

* Aanwezige likdoorns worden verwijderd

* Desinfectie van de voet

* Heerlijke voetmassage met producten van HFL Laboratoriers


Voetverzorging bij schimmelnagels (mycose)


Een schimmelnagel ( kalknagel ) komt veel voor en is besmettelijk. Een goede voetverzorging bij schimmelnagels en huid is dan ook belangrijk.

Ik werk met de producten van HFL Laboratories. De specialist in het ontwikkelen van producten voor de verzorging van de huid, probleemnagels, de voeten en het lichaam.


Nagelregulatie bij ingroeiende nagels


Een verkeerd verzorgde nagel of inadequaat schoeisel kan klachten veroorzaken.

Nagelregulatie kan hiervoor uitkomst bieden. Dit kan met Sculpture gel of beugel techniek gereguleerd worden. Voor verdere informatie zie contact formulier via de knop contact.


Nagelreparatie met Sculpture gel


Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie esthetisch, goed verzorgde teennagel heeft. (zie foto rechts onder)


Orthesiologie


Orthesiologie is een verzameling technieken om druk-of pijnpunten in uw tenen en voorvoet te ontlasten en daarmee uw voet te beschermen. 


Cosmetische behandelingen


Aangezien ik al ruim 20 jaar schoonheidsspecialiste en praktijk docente schoonheidsverzorging ben bied ik in mijn salon ook cosmetische behandelingen aan.

U kunt bij mij terecht voor epileren, ontharen gelaat of lichaam, verven wimpers en wenkbrauwen en manicure

beugel techniek

beugel geplaatst

Sculpture gel techniek

Nagel gerepareerd

bottom of page